Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg zellergumó
• 50 dkg burgonya
• 10 dkg margarin
• olaj a sütéshez
• 1,5 dl tej
• só
• bors
• 2 tojás
• kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zellert és a burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Egy nagyobb lábosban, kevés vízben puhára főzzük fedő alatt. Szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, ízlés szerint sózzuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Mikor kihűl, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát, még egyszer jól átkeverjük, és pogácsákat formálunk belőle. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a pogácsákat készre sütjük benne.
Vajban párolt borsót, és paradicsomsalátát kínálunk mellé.


