Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg főtt marhafartő
- 2 evőkanál vaj
- 50 dkg héjában főtt krumpli
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dl húsleves
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- köménymag
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 1 kemény tojás
- pirospaprika
- majoránna
- só
Az olajat és a vajat együtt meghevítjük, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a többi fűszert, két evőkanál húslevest adunk hozzá, és rátesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit. Visszatesszük a tűzre, és együtt pirítjuk, amíg a krumpli szép piros lesz. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott húst és a többi húslevest, majd jól átforraljuk. A kemény tojást kockákra vágva a levesestálba tesszük, meglocsoljuk a citromlével, majd ráöntjük a forró levest, felkeverjük, és azonnal tálaljuk.


