Oldalak

.

Torero-leves

Elkészítési idő: 60  perc

Hozzávalók 6 személyre:


  • 50 dkg főtt marhafartő
  • 2 evőkanál vaj
  • 50 dkg héjában főtt krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé 
  • köménymag
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 1 kemény tojás
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítés:

Az olajat és a vajat együtt meghevítjük, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a többi fűszert, két evőkanál húslevest adunk hozzá, és rátesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit. Visszatesszük a tűzre, és együtt pirítjuk, amíg a krumpli szép piros lesz. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott húst és a többi húslevest, majd jól átforraljuk. A kemény tojást kockákra vágva a levesestálba tesszük, meglocsoljuk a citromlével, majd ráöntjük a forró levest, felkeverjük, és azonnal tálaljuk.