Elkészítési idő 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 pár virsli
• 10 dkg vaj
• 1 evőkanál liszt
• 12 dkg sajt
• 1 tojás
• bors
• só
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és gyengén megpirítunk benne egy evőkanál lisztet, 3 dl vízzel felengedjük, és folytonos keverge-tés mellett forraljuk 10 percig. Ha kihűlt, hozzáadunk óvatosan egy tojássárgáját, és krémszerűvé keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a virsliket bőrüktől megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. Lerakjuk a virsliket a vajjal kikent tálba, és leöntjük a krémmel. A sajtot lereszeljük, és apró vajdarabokkal együtt a tetejére tesszük. Előmelegített forró sütőben 20 percig sütjük.
Tálaláskor párolt zöldséget adunk hozzá.


