Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg friss paraj
• 1 vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl tejföl
• 2 evőkanál vaj
• csipetnyi szerecsendió
• 1 I zöldségleves (leveskockából)
• só
• bors
Elkészítés:
A paraj vastag leveleit letépkedjük, megmossuk alaposan, majd szűrőben lecsöpögtetjük. Felhevítjük a vaj felét, és a parajleveleket megdinszteljük, míg jól összeesnek és levük elfő. Ekkor nagy vágódeszkán, falapáttal darabokra vágjuk. A fokhagymát pépesítjük, a vöröshagymát finomra vágjuk,
és a maradék vajon üvegesre pároljuk mindkettőt. Felöntjük a zöldséglevessel, hozzákeverjük a tejfölt, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk az előkészített parajt, és még egyszer felforrósítjuk.
Hidegen is, melegen is finom nyári leves, melyhez friss fe-hér kenyeret ajánlunk.


