Elkészítési idő 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 70 dkg sertésvese
• 2 evőkanál olaj
• 1 dl tejföl
• 1 kisebb fej vöröshagyma s kevés ecet
• só
• 1 kiskanál liszt
• 1 kiskanál őrölt tárkony
Elkészítés:
A veséket hosszában félbevágjuk, és minden fehér, faggyús részt levágunk róla. Az olajat felhevítjük, majd a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A vékony szeletekre vágott vesét rátesszük, és átsütjük rajta. Meghintjük a tárkonnyal, felöntjük egy - két evőkanál vízzel, és nagyon kis lángon, időnként megkeverve, puhára pároljuk. Ez után néhány csepp ecettel ízesítjük, és a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Jól összeforraljuk, majd a tűzről levesszük, és közvetlen tálalás előtt ízlés szerint sózzuk. Petrezselymes párolt rizst adunk hozzá friss salátával.


