Elkészítési idő: 60 percHozzávalók 8 személyre:
•50 dkg darált marhahús • 1 szikkadt zsemle
• 1 dl tej • 3 kis fej vöröshagyma
• 1 kisebb ecetes uborka • majoránna • őrölt bors • só
• 1 tojás • liszt • a sütéshez olaj
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a tejben megáztatott, és kifacsart zsemlével, a megtisztított és apróra vágott hagymával, a kis kockákra vágott savanyú uborkával, és a tojással. Megsózzuk, és borssal, majoránnával ízesítjük. A, húsmasszából tenyérnyi szeleteket formálunk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, erős tűzön szép pirosra sütjük.
Előmelegített tálra rakjuk, tetejét megszórjuk olajban pirított hagymakarikákkal, és azon melegében kínáljuk.

