Elkészítési idő 35 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 pár virsli
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 1 kg mélyhűtött, vagy konzerv zöldbab
• 3 evőkanál olaj
• édes pirospaprika
• só
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejföl
• petrezselyemzöld
Elkészítés:
A virsli bőrét leszedjük, felkarikázzuk. A vöröshagymát héjától megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Rövid ideig pároljuk, majd rátesszük az összevagdalt zöldbabot, és a finomra vágott fokhagymát, majd annyi vízzel engedjük föl, hogy bőségesen ellepje. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és miután a bab puhára főtt, belekeverjük a tejfölt.
Tetejét meghintjük a vágott petrezselyemzölddel, és azonnal tálalhatjuk.


