Elkészítési idő 40 percHozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg sóska
• 1 evőkanál olaj
• 1 evőkanál liszt
• 1 dl tej
• 2 dl tejföl
• 4 tojás
• I evőkanál mustár
• 2 dkg margarin
• só
• cukor
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 kávéskanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sóska szárát lecsipkedjük, vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Olajban megpároljuk, folyamatos kevergetés mellett meghintjük liszttel, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Az elkészült sűrű mártást egy tűzálló tálba öntjük. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, héjától megtisztítjuk, majd félbevágjuk. Sárgájukat kiszedjük, elkeverjük a mustárral, a zsemlemorzsával, vajjal, finomra vágott petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A félbevágott tojásfehérjéket megtöltjük ezzel a töltelékkel. Ha marad, a töltelékből kis gombócokat formálunk, morzsában meghempergetjük, és a töltött fél tojásokkal együtt, a sóska-mártásba ültetjük. Sütőben felforrósítjuk, és főtt burgonyával tálaljuk.

