Elkészítési idő 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 8 nagyobb főtt burgonya
• 10 dkg gomba
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 1 evőkanál olaj
• 4 tojás
• 1 zsemle
• 2 dl tej az áztatáshoz
• 1 csokor petrezselyemzöld
• só
• 8 szelet lapka sajt
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyákat, és közepüket karalábéfúróval kifúrjuk. Az olajon világosra pirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vagdalt gombát, és petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük. Addig pároljuk, míg saját leve elfő. Ekkor hozzáadjuk az időközben keményre főzött tojásokat, és a kinyomkodott zsemlét. Megtöltjük a burgonyákat a fenti töltelékkel, majd kivajazott tepsibe rakjuk, és tetejüket beterítjük egy-egy lapka sajttal.
Előmelegített sütőben ráolvasztjuk a tetejére a sajtot, majd forrón tálaljuk friss fejes salátával.


