Oldalak

.

Hallal rakott burgonya

Elkészítési idő 70 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 60 dkg burgonya
• 40 dkg mirelit tőkehal filé
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 lilahagyma
• 1 mokkáskanál csípős paprika
• 3 dl tejföl
• só
• bors
• 2 tojás
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 3 evőkanál olaj
• 1 evőkanál citromlé


Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, és vastagabb karikára vágjuk. A halat meglocsoljuk citromlével, nagyobb darabokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és meghintjük pirospaprikával. Kevés olajon mindkét oldalán elősütjük, majd a burgonyával pikkelyszerűen lerakjuk egy kistepsibe. Megszórjuk apróra tépkedett petrezselyemzölddel, és meglocsoljuk kevés olajjal. A tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt, és a halas burgonya tetejére öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és húsz perc alatt kérgesre sütjük. Friss fejes salátával és sörrel kínáljuk.