Elkészítési idő 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg gomba
• 40 dkg burgonya
• 3 evőkanál liszt
• egy közepes fej vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyemzöld
• só
• bors
• 2 evőkanál olaj
• 10 dkg zellergumó
Elkészítés:
A vöröshagymát héjától megtisztítjuk, finomra vágjuk, felhevített olajon szalmasárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított vékony szeletekre vágott gombát, és az ugyancsak szeletekre vágott zellergumót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, majd felengedjük egy liter hideg vízzel. Ezután beletesszük a megtisztított, apró kockákra vágott burgonyát, és az egészet puhára főzzük.
Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemzöldjét hintünk a tetejére. Tálaláskor, külön tálkában tejfölt is kínálunk mellé.


