Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg tarhonya
• 2 evőkanál olaj
• 4 tojás
• 1 evőkanál liszt
• 2 dl tejföl
• késhegynyi pirospaprika
• só
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi pirospaprikát, föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát, és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá.


