Elkészítési idő 35 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg csirkemáj
• 30 dkg alma
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 dl száraz fehérbor
• só
• bors
• 2 evőkanál liszt
• késhegynyi majoránna
Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyákat és inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és miután ropogósra kisütöttük, a pörcöket kivesszük. A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és néhány percig pároljuk. A májat lisztben megforgatjuk, kevés majoránnával ízesítjük, és erős lángon, hirtelen megsütjük. Végül a májat összekeverjük a hagymás almával, ráöntjük a bort, és két perces forralás után tálaljuk. Utólag sózzuk, mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.
Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.


