Oldalak

.

Szójás húspogácsa

Elkészítési idő 60 perc áztatás + 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 20 dkg szójakocka
• 1 húsleveskocka
• 20 dkg pulyka apróhús
• pirospaprika
• 1 tojás
• só
• csipetnyi feketebors
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• a sütéshez olaj
• 2 gerezd fokhagyma
• zsemlemorzsa


Elkészítés:

A szóját a húsleveskockával ízesített vízbe áztatjuk egy órára, majd kinyomkodjuk. A pulyka aprólékot a szójakockával együtt ledaráljuk, ha szükséges kétszer is. A vöröshagymát héjától megtisztítjuk, majd egészen apróra vágjuk. A ledarált húsba tesszük, és sóval, feketeborssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a fenti masszához, és kis pogácsákat formálunk belőle. Felhevített olajon ropogósra sütjük, és répafőzelékkel kínáljuk.