Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 dl szódavíz
• 3 dl tej
• só
• olaj a sütéshez
• 12 szelet gépsonka
• 12 lapka sajt
• 1 csokor bazsalikom
• 12 dkg reszelt sajt
• 1 dl tejföl
• 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a szódavízzel, a tojással és
a sóval, majd tizenkét sima palacsintát sütünk belőle. Minden palacsintára ráfektetünk egy lapka sajtot, megszórjuk
apróra vágott bazsalikommal, majd rátesszük a gépsonkát, és szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, és az így elkészített tekercseket kivajazott, hőálló tálban, egymás mellé rakjuk. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk tíz percre.
Friss salátaszívekkel kínáljuk.


