Elkészítési idő 70 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 1,5 kg sertésfej
• 80 dkg savanyú káposzta
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejföl
• késhegynyi pirospaprika
• csipetnyi majoránna
• késhegynyi őrölt köménymag
• só
Elkészítés:
A sertésfej csontos részét a hentessel kisebb darabokra vágatjuk, majd alaposan megtisztítjuk. Lefejtünk róla 10 dekányi zsíros részt, kiolvasztjuk, és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk pirospaprikával, beleforgatjuk a feldarabolt sertésfejet, egy kevés vízzel felengedjük, és félpuhára pároljuk. A tűzről levéve a húst kicsontozzuk, a savanyú káposztával elkeverjük, majd apróra vágott fokhagymával, csipetnyi majoránnával, és köménymaggal ízesítjük. Nem sózzuk, mert a káposzta eléggé sós. Annyi meleg vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús és a káposzta puha nem lesz Egy deci tejfölt egy csapott evőkanál liszttel simára keverünk, a káposztát behabarjuk vele, és néhány percig forraljuk.
Tálaláskor tetejére tejfölt teszünk.


