Elkészítési idő 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 1,5 kg sütőtök
• 1 l zöldségleves (leveskockából)
• 1 vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 4 evőkanál hámozott tökmag
• 1 evőkanál olaj
• csipetnyi cayenne-i bors
• só
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, magházát kiszedjük, kockákra vágjuk, és megfőzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha langyosra hűlt, összeturmixoljuk. A fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglevessel és a sűrű sütőtökpürével. Enyhén megsózzuk, belekeverjük a cayenne-i borsot és összerotyogtatjuk. Leveses csészékbe osztjuk, és tetejére hintjük a kissé megpirított tökmagot. Igen finom és egészséges leves.


