Oldalak

.

Sonkatekercs a sütőből

Elkészítési idő 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 8 szelet gépsonka
• 40 dkg zöldbabkonzerv
• 1 tojás
• 1 dl kefir
• 1 evőkanál zsemlemorzsa
• 2 evőkanál liszt
• 1 mokkáskanál fokhagymakrém
• 2 dl tej
• 3 dkg vaj
• só
• őrölt feketebors


Elkészítés:

A leszűrt zöldbabot ledaráljuk. Sóval, őrölt feketeborssal, fokhagymakrémmel fűszerezzük, majd elkeverjük a felvert tojással és a zsemlemorzsával. A gépsonkát egyenként, vastagon megkenjük a zöldbabos töltelékkel, felcsavarjuk, és egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a tekercseket. A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a tejet, és sűrűre főzzük. Sózzuk, majd a kefirrel hígítjuk, de már nem forraljuk. Ezzel a mártással leöntjük a tekercseket, és előmelegített forró sütőbe tesszük 15 percre, majd a fedőt levéve még öt percig pirítjuk. Tálaláskor hasábburgonyát, vagy párolt rizst kínálunk mellé.