Elkészítési idő 50 percHozzávalók 4 személyre:
• 1 kg burgonya
• 1 konzerv májkrém
• 2 dl tejföl
• 1 tojás
• 1 zsemle
• 1 dl tej
• 2 evőkanál margarin
• só
• őrölt fekete bors
Elkészítés:
A májkonzervet elkeverjük 1 dl tejföllel, a tojássárgájával, és a tejbe áztatott és kifacsart zsemlével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül hozzávegyítjük a tojásfehérjéből vert habot. A burgonyát egy nagyobb lábosban, héjában megfőzzük, miután elkészült, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Felét a margarinnal kikent tűzálló edénybe rakjuk, megsózzuk, rátesszük a májpürét, beborítjuk a megmaradt burgonyával, és megsózzuk. A maradék tejfölt ráöntjük a burgonyára, és a sütőben szép pirosra sütjük. Céklasalátával kínáljuk.

