Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg kukoricaliszt
• 4 evőkanál vaj
• só
• 3 evőkanál olaj
• 25 dkg juhtúró
• 12 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Egy liter forró, sós vízbe kézzel belehintjük a kukoricalisztet, és állandóan kevergetve főzzük, nehogy csomós legyen. Közben megsózzuk, és hozzáadjuk a két evőkanál vajat. Negyedóra múlva a tűzről lehúzzuk, hagyjuk, hogy gőze elszálljon, majd felhasználásig lefedjük. Kiolvasztjuk az apróra vágott szalonnát, és a pörcöket félretesszük. Kivajazott tepsibe rétegenként lerakjuk a kanállal szaggatott puliszkát és a juhtúrót. Minden emeletet meglocsolunk a szalonna zsiradékával. A tetejére juhtúró kerül és a félretett pörcök. Elömelegített sütőbe tesszük, és tíz percig sütjük, hogy a túró finom nyúlóssá olvadjon benne.
Fokhagymás aludttej illik hozzá kísérőnek.


