Elkészítési idő 80 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg savanyú káposzta
• 25 dkg alma
• 40 dkg sütnivaló kolbász
• 2 dl tejföl
• 2 szál petrezselyemzöld
• 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A pörcöket félretesszük, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kimosott, kicsavart káposztát. Felengedjük 1 dl vízzel, beletesszük a meghámozott, nyolcba vágott almát, és lefedve pároljuk 40 percig. A kolbászokat kisütjük, rézsutosan felszeleteljük, és lazán az almás káposztába keverjük. Egyszer öszszerotyogtatjuk, végül jól meglocsoljuk felmelegített tejföllel. Tálaláskor tetejét megszórjuk apróra tépkedett zöld petrezselyemmel és a félretett pörcökel.


