Elkészítési idő 35 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg sárgarépa
• 1 evőkanál zsír
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 2 evőkanál tejföl
• só
• 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy evőkanál zsírban halványra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a sárgarépát, az egy evőkanál paradicsompürét, és szükség szerint, mindig egy kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Ha a sárgarépa megpuhult, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt, és jól átforrósítjuk.
Feltétnek adjunk mellé vagdaltat, sült kolbászt vagy tükörtojást.


