Oldalak

.

Lecsókolbász tésztában

Elkészítési idő 80 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 40 dkg lecsókolbász
• 45 dkg liszt
• 2 dkg élesztő
• 2 dl tej
• 15 dkg vaj
• 3 tojás
• cukor
• só


Elkészítés:

Szobahőmérsékletű tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot, és konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk Összegyúrjuk a liszttel, a tojásokkal, a puha vajjal, és kevés sóval, alaposan összedolgozzuk, majd ismét letakarjuk, és meleg helyen, 30 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán, félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 centiméter széles csíkokat vágunk belőle. A tészta csíkokba egy-egy darab kolbászt csavarunk. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük felvert tojással, és közepes hőfokon, 15 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.