Elkészítési idő 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
• 8 szelet sonka
• 25 dkg gomba
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• 2 tojás
• só
• őrölt fekete bors
• 1 csokor petrezselyemzöld
• panírozáshoz liszt
• tojás
• zsemlemorzsa
• a sütéshez olaj
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát felhevített olajon megpirítjuk, és megpároljuk rajta a felaprított, sóval, borssal, fűszerezett gombát. Finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és a felvert nyers tojásokat ráöntve puha, lágy rántottát készítünk belőle. Minden sonkaszeletre gombás rántottát halmozunk, feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük széleit. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban, szép pirosra sütjük.
Majonézes burgonyasalátával tálaljuk.


