Oldalak

.

Dödölle

Elkészítési idő 50 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 kg burgonya
• 20 dkg liszt
• 2 dl tejföl
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• só
• bors


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és fölszeleteljük. Forró sós vizet öntünk rá, épp annyit, hogy ellepje, és puhára főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, villával összenyomkodjuk, és a liszttel, folytonos kevergetés mellett finom maszszává főzzük. ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk. Közben egy másik lábosban olajat forrósítunk, és a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A burgonyamasszából kanállal galuskát szaggatunk a pirított hagymára. Az egészet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Köretként is, és önálló ételként is kiváló fogás. Tálaláskor kovászos uborkát kínálunk hozzá.