Oldalak

.

Alföldi lebbencs

Elkészítési idő 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 40 dkg szárított lebbencstészta
• 3 evőkanál olaj
• egy kis fej vöröshagyma
• 40 dkg burgonya
• késhegynyi pirospaprika
• só


Elkészítés:

Az olajat felhevítjük, és az apróra tört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk benne (a lebbencs egyszerű gyúrt tészta, vékonyra kinyújtva). Közben hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát, és kétszer annyi vízzel fölengedjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott nyers burgonyát, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, majd a tűzhely szélére húzva duzzadni hagyjuk, amíg a levét teljesen felszívja. Tálaláskor ecetes uborkával kínáljuk.