Oldalak

.

Cádizi cocido

Elkészítési idő: 20  perc

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg főtt füstölt sonka2 kemény tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl húsleves
  • 2 evőkanál sherry
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
  • őrölt bors


Elkészítés:

 A sonkát kockákra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együttaz olajon megpirítjuk. A sonkát levesestálba tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt kemény tojásokat és a fmomra vágott petrezselyemzöldjét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Azután ráöntjük a sherryvel kikevert tojássárgáját, es az egészet összekeverjük. Kis adagokban hozzákeverijük a forró húslevest, és azonnal tálaljuk. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.