Hozzávalók 6 személyre:
- 15 dkg főtt füstölt sonka2 kemény tojás
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl húsleves
- 2 evőkanál sherry
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 1 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A sonkát kockákra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együttaz olajon megpirítjuk. A sonkát levesestálba tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt kemény tojásokat és a fmomra vágott petrezselyemzöldjét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Azután ráöntjük a sherryvel kikevert tojássárgáját, es az egészet összekeverjük. Kis adagokban hozzákeverijük a forró húslevest, és azonnal tálaljuk. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.


