Oldalak

.

Töltött kelkáposzta

Elkészítési idő: 100 perc

Hozzávalók 6 személyre:

• 1 fej kelkáposzta • 40 dkg sertéshús
• 2 fej vöröshagyma • 3 dkg rizs
• 5 dkg mazsola • 2 cikk fokhagyma
• 4 evőkanál olaj • 2 dl húsleves
• 1 tojás • 8 paradicsom • 2 dl joghurt
• 1 csokor kapor • 1 kiskanál ételízesítő
• 1 citrom • őrölt bors • só
• 1-1 kiskanál kakukkfű • bazsalikom.


Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizs felét, és a vízben felforralt, leszűrt mazsolát. Átforrósítjuk, majd felöntjük a húslevessel, és a kapor kivételével beletesszük az összes fűszert. Kb. 20 percig fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük, és összedolgozzuk a darált hússal, a tojással és az összevágott kaporral. A kelkáposztát sós vízben 5 percig főzzük, majd kivesszük, lehűtjük, és leveleire bontjuk. A levelekbe
belegöngyöljük a tölteléket. A maradék olajat megforrósítjuk, beletesszük a töltött kelleveleket és a feldarabolt paradicsomot, majd lassú tűzön, fedő alatt 1 óráig pároljuk. A töltött leveleket kivesszük, és a szétfőtt paradicsomot összekeverjük a joghurttal és az ételízesítővel. Pár percig forraljuk, majd visszatesszük a töltelékeket, és átforrósítjuk. A maradék rizst külön megpároljuk, és köretként adjuk a töltött kelhez. A citromot karikákra szeljük, és a köretet azzal díszítjük.