Oldalak

.

Töltött bárányhús

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2,5 kg báránylapocka
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg darált sertés- vagy marhamáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg vaj 
  • 1 citrom
  • fél citrom leve
  • 1 csokor kapor 
  • őrölt bors 


Elkészítés:

A kiválogatott, megmosott rizst sós vízben feltesszük főni. Közben 10 dkg vajon megpároljuk a darált májat a lereszelt hagymával együtt. Ha a máj puha, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a megfőtt rizst. A báránylapockát mélyen bevágjuk, kívül-belül jól megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a májas rizzsel. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, citromlével megöntözzük, előmelegített sütőbe toljuk, és két óra hosszat sütjük. Közben többször megöntözzük a levével.
Tálaláskor karikára vágott hagymával, citromgerezdekkel, és friss kaporral díszítjük. Pirított sósburgonyát adunk hozzá köretnek.