Hozzávalók 8 személyre:
- 2,5 kg báránylapocka
- 20 dkg rizs
- 20 dkg darált sertés- vagy marhamáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg vaj
- 1 citrom
- fél citrom leve
- 1 csokor kapor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A kiválogatott, megmosott rizst sós vízben feltesszük főni. Közben 10 dkg vajon megpároljuk a darált májat a lereszelt hagymával együtt. Ha a máj puha, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a megfőtt rizst. A báránylapockát mélyen bevágjuk, kívül-belül jól megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a májas rizzsel. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, citromlével megöntözzük, előmelegített sütőbe toljuk, és két óra hosszat sütjük. Közben többször megöntözzük a levével.
Tálaláskor karikára vágott hagymával, citromgerezdekkel, és friss kaporral díszítjük. Pirított sósburgonyát adunk hozzá köretnek.

