Oldalak

.

Sütőben párolt tengeri hal

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók 4 személyre:

• 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
• 2 fej vöröshagyma • 4 paradicsom
• 1 dl fehérbor • 1 dl olívaolaj
• 1 csokor petrezselyemzöldje
• 5 szem olajbogyó • őrölt bors • só.


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd fél deci olaj és 4 evőkanál víz keverékében puhára főzzük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, fél óráig pároljuk. Tűzálló tálba tálba tesszük, rárakjuk a megtisztított, szeletekre vágott halat, meglocsoljuk a borral és a maradék olajjal, sózzuk borsozzuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél 40 percig pároljuk. Öt perccel a párolás befejezése előtt rátesszük az olajbogyókat.