
Hozzávalók 6 személyre:
• 1 bárány mája, tüdeje és szíve • 2 fej vöröshagyma
• 5 dkg vaj • 6 evőkanál rizs • 1 csokor kapor
• 2 tojássárgája • 1 citrom leve • őrölt bors • só.
Elkésézítés:
A belsőségeket jól megmossuk, és 1,5 1 vízben felfőzzük. A habját lehúzzuk, majd a levest citrommal és sóval ízesítjük, és fedő alatt, 30 percig tovább főzzük. Azután kivesszük a belsőségeket, és összevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk az összevágott belsőséget, a finomra aprított kaprot, megborsozzuk, és pár percig együtt pároljuk. Felengedjük a húslével, hozzáadjuk a kiválogatott és megmosott rizst, és mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a rizs megpuhul. A tojássárgákat a levesestálban kikeverjük a citromlével, és rámerjük a forró levest.

