
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 6 személyre:
• 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
• 2 citrom leve • 1 fej vöröshagyma
• 1 szál sárgarépa • 2-3 paradicsom
• 1 zellergumó levelével
• 2 tojássárgája • 1 dl olívaolaj
• 2 evőkanál majonéz
• 2-3 babérlevél • őrölt bors • só
Elkészítés:
A megtisztított halat bedörzsöljük sóval, és meglocsoljuk egy citrom kifacsart levével. A zöldségeket és a paradicsomot összevágjuk, fazékba tesszük, ráöntjük az olajat, felöntjük 1.5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és 35 percig főzzük. Beletesszük a halat, és még 20 percig főzzük. Azután a halat kivesszük a léből, és melegen tartjuk. A zöldségeket áttörjük vagy turmixoljuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a maradék citromlével jól kikevert tojássárgákat.
főzzük.
A pépet belekeverjük a levesbe, tányérokba merjük, a halat pedig majonézzel meglocsolva, külön tálon kínáljuk.

