Elkészítési idő: 70 perc+ hűtésHozzávalók 6 személyre:
• 50 dkg vöröshagyma • 1 csésze rizs
• 1 csésze mazsola • 2 dl olívaolaj
• 1 evőkanál fenyőmag • 20 közepes ép szőlőlevél
• 1 citrom leve • őrölt bors • só.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk, és az olaj felén megpároljuk. Hozzáadjuk a kiválogatott, megmosott rizst, aláöntünk egy pohár vizet, beletesszük a mazsolát, a durvára vágott fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk és 5 percig pároljuk. A szőlőleveleket megmossuk, majd tésztaszűrőbe tesszük és 3 percre forrásban levő vízbe merítjük. Minden levélbe 1 kanálnyi hagymás tölteléket teszünk, és lazán összetekerjük. A tekercseket egy megfelelő méretű, alacsony peremű lábosban egymás mellé rakjuk (nem túl szorosan,mert a rizs duzzad), meglocsoljuk a citromlével, ráöntünk egy pohár vizet és a maradék olajat. Lassú tűzön, egy óráig főzzük, majd az edényben hagyjuk kihűlni.
Hidegen, joghurttal kínáljuk.

